Mina favoriter

Mina favoriter

  • 8 Recept
Mina favoriter
Supergoda limpor

Supergoda limpor

Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Detta kommer bakas många gånger framöver. 2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjölSmula jästen i bunken
Lingon- och rågkaka

Lingon- och rågkaka

Underbart goda och saftiga rågkakor som bara måste testas. Ursprungsreceptet kommer från Allers 2012. 33
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra saftiga och goda limpor på en påse mjöl. I detta recept som jag hittade på mjölpåsen används Lantbrödsmjöl 4 Sädesslag som är en mix av vete, råg och korn med lite surdeg och skållning i en och samma påse
Två limpor rågbröd från Vermont!

Två limpor rågbröd från Vermont!

Mamma, baka limpor snart, tyckte den tonåriga dottern häromdagen. Så här är ett vermontiskt recept på två luftiga rågbröd
Marstrands limpor

Marstrands limpor

Smörj och bröa två formar, jag har havregryn i mina formar. Här kommer receptet. 25g jäst5dl ljummet vattenca
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

Sänk ugnen till 200 grader och grädda bröden tills dom når en innertemperatur på 98 grader, jag gräddade mina i 30 minuter, men då glömde jag att sänka till 200 grader utan kom på det först efter 15 minuter och sänkte först då