Ni som följt mig här på bloggen ett tag vet att jag älskar att baka och dessutom tycker jag att det är roligt att göra om recept för att få lite variation
Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, jag valde filmjölk, och strör därefter förslagsvis över litesolrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Tillsätt sedan resterande vetemjölet lite i taget till det blir en smidig deg. Basen är grahams- och vetemjöl, sedan är de utöver råriven morot även smaksatta med solros- och pumpakärnor
Arbeta ner resterande vetemjöl lite i taget till degen är smidig. Häll kefir och keso i en bunke, späd med varmt vatten till blandningen blir fingervarm
I vilket fall fräste jag ihop en jättegod och fräsch nudelwok med fläskfilé, paprika, purjolök ochmorot, med en aning indonesisk touch (mest beroende på sojan Ketjap Manis)
Om burkmajs tycker jag nämligen INTE med stora bokstäver. Nu är det höst, och då finns det verkligen möjlighet att frossa i goda grönsaker och rotfrukter
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.