Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra)1 msk socker0,5 dl vatten2 gelatinblad2 dl vispgräddeBlötlägg gelatinbladen i 10 minuter
Jag använde dessa nötter i mina snickers. Denna påsk kommer det bli lite nyttigare godis i äggen. Första godiset är nu gjort och det blev en variant av snickers
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Kör cookies i en hushållsmaskin till smulor. (Du som ej har det kan lägga dem i en plast påse och sedan täcka påsen med en handuk och slå med en brödkavel till smulor)
Vispa grädden riktigt fluffig. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner en äggula i taget. Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet
Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform med smör. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Detta recept är hämtat från Leilas receptsamling. Kakan är gudomligt god om man gillar kryddigheten. Det gör vi och dessutom är den så saftig att man nästan inte kan sluta äta av den
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak