Helgmat/lyx

Helgmat/lyx

  • 16 Recept
Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Coq au vin med Parmesancréme fraiche

Coq au vinSkär kycklingen i stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen, rör om och låt steka några minuter
Hummerskagen med lyxiga tillbehör

Hummerskagen med lyxiga tillbehör

Ååååh, så skönt det är med sovmorgon. Att bara kunna ligga kvar i sängen tills man orkar stiga upp. Ljuvligt
Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Låt småkoka i cirka sex minuter
Fisktacos med avokadocrème och rödkål

Fisktacos med avokadocrème och rödkål

1. Rödkål. skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Häll över övriga ingredienser och kryddor och massera in i kålen med händerna
Pilgrimsmusslor med ingefära,chili, lime och vitlök

Pilgrimsmusslor med ingefära,chili, lime och vitlök

Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Det lagades en 3 rätters meny. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Pilgrimsmusslor på sparrisbädd

Pilgrimsmusslor på sparrisbädd

Hyvla sparrisen i tunna strimlor med en osthyvel. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm sparrisen i oljan utan att den tar färg
Hjortfilé med jordärtskockspuré och dijonsenapssås

Hjortfilé med jordärtskockspuré och dijonsenapssås

Hösttider och vad passar väl bättre än vilt. Nu är säsong för bland annat hjort och vi köpte riktigt fin hjortfilé från lokala slaktarn och fick till en riktig superrätt om jag får säga det själv
Ankbröst med smörstekta jordärtskockor

Ankbröst med smörstekta jordärtskockor

Skär snitt i ankbröstens fettkappa. Lägg brösten med skinnsidan ner i torr het panna och stek tills de blivit knapriga, vänd och bryn även på andra sidan
Lax i hummersås

Lax i hummersås

Fick ett recept av min arbetskompis Gittan. Jag gjorde om det lite och jag kan berätta för er att det blev himlarnsch gott
Smörstekt Skrei med pumpapuré

Smörstekt Skrei med pumpapuré

Salta och peppra de fina Skreibitarna med skinnet på. Halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter på varje sida så att de får fin färg
Torsk, sparris, hollandaise

Torsk, sparris, hollandaise

Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt