Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Det lagades en 3 rätters meny. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Hösttider och vad passar väl bättre än vilt. Nu är säsong för bland annat hjort och vi köpte riktigt fin hjortfilé från lokala slaktarn och fick till en riktig superrätt om jag får säga det själv
Skär snitt i ankbröstens fettkappa. Lägg brösten med skinnsidan ner i torr het panna och stek tills de blivit knapriga, vänd och bryn även på andra sidan
En fantastiskt god fiskrätt som skulle ha platsat på vilken nyårsmeny som helst. Mjäll, fast och skivig ugnsbakad torsk som serverades med färsk hummer, smörpocherad fänkål och squash samt en smörsås smaksatt med färsk dill
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt