Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om matlagningskursen ”Nyttiga sötsaker”. Men tidbrist gör att jag idag istället bjuder er på hummusen som jag lagade till mina duktiga deltagare
Vad kan man inte använda hummus till. Man kan ha det som dipp till grönsaksstavar och tortillachips, att bre på smörgåsen, som fyllning i baguette eller tunnbröd, uttunnad med vatten som salladsdressing eller helt enkelt som ett gott tillbehör på tallriken
Koka linserna enligt förpackningen i 15 minuter (de ska koka sönder). Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda
Tacokvällar är en uppskattad standard i de flesta svenska hushåll. Det är faktiskt så att Svenskar, tillsammans med norrmän äter mest tex-mex mat i hela Europa
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren. Lägg halva potatismängden i en smord ugnssäker form
Idag har vi en riktigt härlig sommardag framför oss. Det ska vi runt 23-25 grader och soligt hela dagen så vi ska passa på att åka ut med båten vid lunchtid och njuta så länge det varar