Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Dom var goda, men jag tycker att vanliga utan mintsmak är godare om du frågar mig
Nu när man verkligen har ont om pengar, är sjuk och inte har något att göra och är farligt sockersugen så tycker jag att man ska göra kolasnittar, speciellt när dom har fått stå några minuter och blivit sådär lagom sega och härliga
Ååååhåh bästa frukosten innan skolan på läääääänge. Hade typ två timmar över på morgonen så passade på med att göra Amerikanska pankakor till mig och syrran
Mera saffran är gott och skorporna likaså. Busenkelt och lyckas varje gång. Saffranskorpor100 g smör2 pkt saffran2 ägg1,5 dl sötmandel1,5 tsk bakpulver1,5 dl socker5 dl mjölSmält smöret i en kastrull tillsammans med saffranRör ned äggen, ett i taget Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandlar i en bunke Blanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till en kladdig deg/smet Forma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåt (Om du bakar på glutenfritt mjöl kan du behöva ytterligare lite mjöl, de flyter ut)Grädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader Ta ut längderna och sänk ugnen till 125 grader Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen