1Sallad200 g kycklingfilé, typ minutkyckling salt peppar, nymalen (eller herbes de provence, bbq kryddor) 140 g bacon, svenskt 1 salladshuvud 250 g körsbärstomater 2 rödlökar, små 4 bröd, frallor 4 msk olja, valfri flingsalt
I en kastrull, koka upp buljongen och tillsätt kycklingen, slå på vatten så det täcker. Skär ner kycklingen i mindre bitar, ca 2x2 centimeter. 600 g kycklinglårfilé. 3 dl kycklingbuljong. 600 g kycklinglårfilé 1 gul lök 3 morötter 3 dl kycklingbuljong vatten så det täcker 1 kruka dill 2 dl grädde 2-3 msk ättika 2-3 msk socker 2 lagerblad redning potatis till servering
Jag har ingen aning varför denna rätt kallas spökkyckling. Vi åt det i alla fall en gång hos min mans moster och det var så gott så jag fotade receptet, glömde bort det och kom att minnas det först igår när jag stod och inte visste vad jag skulle göra av mina kycklingfiléer