Sylt, Gele, marmelad,saft

Sylt, Gele, marmelad,saft

  • 7 Recept
Vinbärsgelé

Vinbärsgelé

Tillagning. Skölj bären. Släng ev. dåliga bär. Det är inte så noga då alla bär ska mosas ihop, kokas och silas
Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

Ingredienser Portioner. ca 2 l 25 - 30 stora fläderblomsklasar 2 citroner 1 1/2 l vatten 1 1/2 l socker (1 1/2 liter motsarar 1350 g) 1 msk citronsyra (1 msk motsvarar ca 15 g) Lägg till i inköpslistan
Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

Krusbär var en överraskning när jag hittade de i trädgården men en trevlig sådan. Det var inte så många men till två små burkar marmelad räckte det dock

Ystra Esters krusbärsgelé med gin

Rensa och skölj bären och häll dem i en gryta tillsammans med vatten, gin och citronsaft. Koka upp, sänk temperaturen och lägg på ett lock