Efterrätter

Efterrätter

Grötfrallor

Grötfrallor

De absolut  b ä s t a  frallorna jag någonsin bakat. Antagligen de  e n k l a s t e  också. Gröten i degen gör frallorna sååå sjukt saftiga och jag ljuger inte om jag säger att jag skulle kunna äta upp en halv sats utan problem
Smulpaj på G

Smulpaj på G

Jag gillar att lyxa till det lite extra på helgerna och speciellt på lördagar. Man vill äta och dricka gott

Citron- och persikopaj

Blanda ingredienserna till pajskalet (vetemjöl, socker, smör och kallt vatten) och klä en form. Förgrädda ca 10 minuter
Nektarinpaj

Nektarinpaj

I somras gjorde jag den här makalöst goda pajen. Använde nektariner och bakade paj på det för första gången
Chokladfondant bakelser

Chokladfondant bakelser

Smält choklad och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Sikta ner florsockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan varje ägg
Sommarpavlova

Sommarpavlova

Mitt recept i KalmarPosten denna vecka är en pavlovatårta. Det är en klassiker som många redan ätit, men jag vet även att flera aldrig testat att baka en själva
Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Snart är första semesterveckan över och det har varit helt underbart väder. Idag ska det bli riktigt varmt och de kommande dagarna ser också riktigt bra ut
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen. 250 gram smör. 5 dl havregryn. 2 dl vetemjöl. 1½ dl strösocker. 6-8 äpplen. socker. kanel. Skala äpplena och skär i klyftor eller skivor
Frusen marängbakelse med jordgubbar

Frusen marängbakelse med jordgubbar

Dessa festliga och glutenfria marängbakelser gjorde jag för ett tag sedan. Ni som följt min blogg länge vet att jag bara älskar maräng i alla dess former och skepnader