matbröd

  • 7 Recept

Danskt rågbröd

Ugn 250°. Dag 1. Mät upp råg, solrosfrön, linfrön och salt i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över frö/krydd-blandningen

Kornbröd med dinkelflingor

Blanda surdegsgrund med mjöl och vatten i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över kornen i en bunke

Bröd med hela vetekorn

Vetekornen behöver ligga i blöt i minst 4 timmar. De hela kornen är viktiga – det är de som ger lång mättnad
Kornbröd

Kornbröd

Hela kornkärnor är ett riktigt superlivsmedel när det gäller mättnad. Här får du ett recept på Kornbröd som är ett väldigt gott och saftigt bröd som mättar väldigt bra och får fart på magen
Tyskt dinkelbröd

Tyskt dinkelbröd

Skölj fröna och lägg i blöt över natten, alternativt koka i 30-40 min. Blanda linfrön, kornen, varmt vatten, jäst, salt, sirap, anis och olja
Grovt matbröd med hela korn

Grovt matbröd med hela korn

Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Dinkelbröd med hela korn

Dinkelbröd med hela korn

Blanda ingredienserna för dag 1 väl, täck och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar. Dag 2. Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter