Vill börja med att säga. Halvera receptet om du inte vill göra storkok. -) Dessutom hittade jag inte min stora gratängform när jag väl behövde den så jag gjorde gratängen i två mindre formar istället
Först vill jag passa på och säga god fortsättning på det nya året. Hoppas alla haft en fin jul. Här kommer nu ett recept på en jättegod fläskytterfilé i godaste såsen
Till en fläskytterfile behöver du. Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen,antingen i en skål eller i två dubbla fryspåsar
Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt 1 1/2 msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen
Låt puttra tills fläskytterfilen är helt klar, ca 15 minuter på medelvärme För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen