Dela blomkåleni mindre bitar. Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Koka upp broccolin i saltat vatten ett par minuter. Broccoligratäng men skink- och ostsås 4port500g färsk broccoli1 purjolök400 g rökt skinka eller kassler i tärningar5 dl mjölk4 msk vetemjöl2 dl riven lagrad ostsalt och pepparDela broccolin i lagom stora buketter. 500g färsk broccoli
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. 1 broccolibukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 broccolibukett (ca 500 g)
Vispa samman grädde, creme fraiche, ägg, ost, salt och peppar, häll över broccoli i formen. 1 färsk broccoli (dela i bitar). Koka broccoli 3 minuter, låt rinna av väl och lägg i ugnsform. 1 färsk broccoli
Blanda broccoli och pasta i en smord form. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 1 min. 300 g frysta broccolibuketter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g frysta broccolibuketter 4 dl kokt pasta penne 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 5 ägg 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 140 g Kvibille® ädel