Dillkött i tryckkokare. Postat 26 juli, 2013. Det var inte utan att jag kände mig lite som en magiker när jag lyfte locket på min kastrull efter en halvtimmes koktid och fann perfekt, mjukt och nästan sönderfallande nötkött… Och himmel, vad gott det var
Jag har sagt det förr och säger det igen. Åhhh vad jag älskar min tryckkokare. -) Att laga Pulled Pork kräver sin tid, allt från 4-12 timmar, men med tryckkokaren kan man få den klar på 80 minuter
Ca 500g högrev (eller vilket annan kok kött)6 skalade morötter1 stor hacka gullök5 stora vitlöks klyftor3 st lagerblad1/2 tsk spiskummin1/2 tsk garm masalamald pepparChilli efter hur mycket man pallar
Äntligen lyckades jag hämta min tryckkokare och det första jag gjorde var att skynda till orientbutiken och köpa djupfryst lamm, i form av styckad framdel
Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. -) Det är allt lite ovant innan man lärt sig hur det funkar och jag stod länge och väntade tills den lilla ventilen lyft sig som indikerar att tryckkokningen börjat
Idag har jag skapat den bästa Bolognesen i mannaminne som blev kvällens middag. -) Frågan är om jag någonsin kommer göra köttfärssås på vanligt vis i fortsättningen