dessert

dessert

  • 17 Recept
GODASTE CHOKLADSÅSEN EVER!!!

GODASTE CHOKLADSÅSEN EVER!!!

Alltså. ni får verkligen ursäkta den trista och dåliga bilden idag. Till skillnad från många andra matbloggare så äger jag ingen avancerad proffskamera, jag har inte heller redigerat eller stylat bilden
Chokladsås

Chokladsås

Gör så här. Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde. Koka upp och låt koka 30 sekunder till 1 minut, ju längre koktid desto tjockare blir såsen
MINITÅRTA (GLUTENFRI)

MINITÅRTA (GLUTENFRI)

Ibland så kan jag bli så vansinigt sugen på någotgräddigt, och i dag var en sån dag, och vad gör man,jo, man bakar en liten minitårta på det jag hade hemma, och helst ska detgå fort också, och det gjorde denna sötnos
Chokladsås till glass

Chokladsås till glass

Banda allt i en kastrull. Koka ca 10 minuter under omrörning tills såsen tjocknat något. 25 g smör. 75 dl mjölk
Röda vinbärskräm

Röda vinbärskräm

Röda vinbärskräm. 1½ liter röda vinbär. 5 dl vatten. 2-3 dl socker. 3 msk potatismjöl + en skvätt vatten. ½-1 msk mald vanilj
Födelsedag och jordgubbstårta

Födelsedag och jordgubbstårta

 .  Jaha. Idag fyller jag 31 år. Det var ju en halvtimme sedan jag firade min 30-årsdag. Kommer det vara så här i fortsättningen, att tiden liksom flyger förbi
Vinbärskaka med maräng

Vinbärskaka med maräng

Botten. 1250 g smör. 12 dl socker. 12 ägg. 14 dl vetemjöl. 12 tsk bakpulver. 12 tsk vaniljsocker. 1Ca 150 g (3dl) röda vinbär
Chokladsås

Chokladsås

Rör vispgrädde, mjölk, kakao och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör om ofta tills såsen tjocknar något
Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

Det blev som sagt en hel del rester över från gårdagens kalas. Bland annat äppelpaj. Äppelpaj med vaniljsås är verkligen något som jag förknippar med hösten
Smulig äppelpaj

Smulig äppelpaj

Aprilvädret verkar fortfarande spela oss ett spratt. Istället för lek och bus ute igår valde jag och dottern att göra en äppelpaj och stanna inne
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap
Tarte tatin på Tinas vis

Tarte tatin på Tinas vis

Tina Nordström har ett recept på en mycket god och lättlagad tarte tatin med en suverän deg som kallas blixtsmördeg eller amerikansk smördeg

Flädersorbet

Är rätt svag för efterrätter. Här kommer ytterligare en god en. Flädersorbet. 4 pers. 2 dl outspädd flädersaft
Krusbärskompott

Krusbärskompott

Idag har jag plockat av resten av krusbären. En del hamnade i frysen. Jag ska göra krusbärsmarmelad senare, men idag blev det krusbärskompott med en gräddklick

Krusbärskompott

KRUSBÄRSKOMPOTTGräddmjölk, alltså vispgrädde och mjölk som blandats, är mycket gott till bärkompott. 4 portioner600 g krusbär, röda eller gröna1 vaniljstång1½ dl vattenca 1 dl socker½ tsk stött kardemumma1 - 2 tsk potatismjölTill servering