Vinbärskaka med maräng
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 1250 g smör
  • 12 dl socker
  • 12 ägg
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 Ca 150 g (3dl) röda vinbär
  • 1 Maräng
  • 13 äggvitor
  • 11 ½ dl socker
  • 1 Dekoration
  • 1 Mandelspån
  • 1 Botten 250 g smör 2 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Ca 150 g (3dl) röda vinbär Maräng 3 äggvitor 1 ½ dl socker Dekoration MandelspånRör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Vänd ner det i blandningen. Lägg smörpapper i en långpanna (23x33cm). Bred ut smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills kakan är ljust gul. Innan kakan hunnit steka klart vispa då äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker under omrörning lite då och då. Vispa ordentligt mellan varje gång socker tillsätts. Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad. Skär kakan i rutor och njut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.