Och rätt snabbt går det också, ingen saft som ska stå och dra och varm, rakt ner i flaskan. ) Så himla härligt att fylla bunkar med röda bär och sitta i solen och bara njuta
Och det fick bli jordgubbssaftochjordgubbssylt. Sen smakar jag av med citronsaft (ifrån ekologiska citroner) och socker (mängden bestämmer du själv beroende på hur söt du vill ha den)
Nu är det ju verkligen jordgubbssäsong och det är ju så galet gott med hemkokt sylt. Nu är det över, det blev superlyckat och ni ska såklart få en massa goda recept
Äpplena ska stå och dra i fem dygn och sedan mäts saften upp och kokas hastigt för att lösa det tillsatta sockret, så utöver att det ska stå en längre tid så att det lätt att göra denna must
Sommarens friskaste bär blir fantastisk både som sylt, saftoch i diverse olika kakor och pajer. Häll tillbaka den silade saften i en ren kastrull och koka upp tillsammans med sockret under omrörning
Jag tänkte nog göra som förra året, baka något sött och sen göra saft av resten. När mamma och pappa kom över sist fick jag en hel hög med härliga rabarberstjälkar