Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
5 msk Mat & Bak Smör. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Potatis. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och tillsätt olja, timjan, rosmarin och salt efter smak
Idag tänkte jag dela med mig av maten vi åt igår. Dagarna rullar på, vädret har varit lite ostadigt på sistone så det är lite svårt att planera flera dagar i förväg, men på ett sätt är det skönt att ta dagarna lite som de kommer också
En morgon förra veckan när jag satt och myste i mitt varma kök, och gladde mig åt att inte behöva vara ute i det kalla, regniga höstrusket, fick jag ett sms från vår yngsta dotter
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Passar utmärkt som bjud mat. Hade denna rätt som bjudmat idag och alla älskade den. Tillsätt sedan Tomatpure, pressad vitlök, kalvfond, svart vinbärsgele och soja
Lägg sallad, tomater och rödlök på burgaren och en klick chutney, servera med din kålsallad. 5 dl ströbröd, 1 tsk sambal, limesaft och skal från ½ lime, salt och peppar i en matberedare. Skär 2 st tomater och resten av rödlöken i skivor och skölj 4 st romansalladsblad. Mari Bergman/ Tastelines Matkasse 500 gram skinn- och benfri färsk laxfilé. 2 st tomater
Blanda färs, smulad fetaost, hackad lök, pressad vitlök, ägg, riven potatis, salt och peppar. Forma åtta biffar och stek i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida