Har du viltkött framme och behöver en snabb lunch eller god middag så är detta ett superrecept. Det går lika bra att strippa ner utan hjortron, kantareller eller konjak och mera låta köttet spela huvudrollen fullt ut med lite viltkryddor istället, men detta är en mycket trevlig och lite lyxig variant
Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter
Lägg steken på en stor bit aluminiumfolie. Blanda soja och kryddor. Pensla steken runt om. Skala lök och morötter, skär stora lökar i klyftor, morötterna i bitar