Kakor

Kakor

Pepparkaks cheescake

Pepparkaks cheescake

Pepparkakor. Krossa kakorna och blanda med smöret. När det är dags för servering garnera med lite pepparkakor
Budapestkladdkaka

Budapestkladdkaka

200 g smör 3 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 0,75 tsk salt 4 st äggulor (äggvitorna används till marängen) 2 st ägg 1 dl kakao 3 dl vetemjöl
Mammas himmelska rabarberpaj

Mammas himmelska rabarberpaj

Ingredienser Pajdeg 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 100 gram smör , eller margarin Rabarberkompott 300 gram rabarber , skalad och hackad 1 dl socker , knappt Maräng 3 st äggvita(or) 1 dl socker Köp receptet
Chokladpraliner med salt karamell

Chokladpraliner med salt karamell

Barnen gjorde även chokladpraliner från Bakboxen junior, här har vi gjort det enkelt för oss och har inte tempererat chokladen
Nougatmazarin

Nougatmazarin

Ta ut kakorna ur ugnen, lägg dem upp och ner och låt dem kallna. Gör mördegen så här. Blanda alla ingredienser
Semmelrulltårta

Semmelrulltårta

Det är mycket semlor i flödena just nu. både på facebook och på instagram. Man ser alla möjliga varianter på semlor och alla möjliga smaker också för den delen också - Nutellasemla, blåbärsemla, vaniljsemla och prinsessemla
Mums mums rulltårta

Mums mums rulltårta

3 ägg. 11,5 dl strösocker. 11 tsk bakpulver. 11 tsk vaniljsocker. 12 msk kakao. 11 dl vetemjöl. 13 äggvitor
Nougathjärtan med crisp

Nougathjärtan med crisp

Låt kakorna svalna innan du brer på fyllningen. Fördela på kakorna och bred ut jämnt och snyggt. Doppa kakorna och ställ kallt allt stelna
Choklad och nougattårta

Choklad och nougattårta

Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen tillsammans med smör och tillsätt espresso. Vispa samman ägg, mjölk och bikarbonat i en annan skål
Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Minns inte varifrån receptet kommer, men jag har bakat dom regelbundet sen länge. Buslätt och det blir inte så mycket disk heller