Mustig gryta med älg och öl 1 kg älgkött. Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta Hemmets Journal
Älggryta med kantareller 700 g högrev av älg. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke Ica kuriren
Älggryta med kantareller och grädde Koka älggrytan under lock på medelvärme i 2 timmar. 800 gram grytkött av älg. Skär köttet i ca 2x2 cm bitar om det ej redan är i bitar när du köpte det (dela ev receptfavoriter.se
Älgfärsbiffar med tranbär och kantarellsås 500 g älgfärs. Lägg havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt det svälla 10 minuter. Blanda ner färs, tranbär, gul lök, ägg, salt och peppar Hemmets Journal