Mina favoriter

Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

Fänkål använder jag nästan bara när jag gör fisksoppa men det är ju faktiskt riktigt gott att tex gratinera i ugnen också
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan
Räkcocktail med avokado och chilidressing

Räkcocktail med avokado och chilidressing

Mycket god och enkel förrätt som passar året runt. 6 port1 kg räkor med skal½ kruka dill10 cm purjolök10 cm gurka10 körsbärstomater2 avokadocitronsaftsalt, pepparDressing
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten