Chambord är minsann en ny bekantskap för mig. En ljuvlig hallon och bärlikör. Fransk sådan. Chambord (finns på systembolaget) är gjord på röda och svarta hallon, Madagaskar vanilj, skalet på Marockansk citrus, honung och cognac
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Finhacka lök och vitlökSkär champinjoner i mindre bitar. Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra
Fläskfilégryta med potatis och champinjoner. Hej allesammans från sjukstugan. Tänkte att jag skulle försöka bjuda er på ett litet livstecken från denna sidan skärmen
Den här hösten slår alla rekord, tycker jag… otroligt fint väder har vi haft. Idag blev det ett besök på Brått som är ett gammalt militärområde, där blev det lite Jeepkörning
Idag bjuder jag på ett både enkelt och gott recept. Det gick hem hos alla här hemma. Nu njuter vi av sommar och sol och laddar batterierna till nästa termin
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Mums, mums, mums. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor