ca 1 kg kalvkött med ben eller ca 1 kg högrev 5 dl vatten 1. 5 msk vetemjöl 2 dl köttspad från koket 0. ca 1 kg kalvkött med ben eller ca 1 kg högrev. 2 dl köttspad från koket 0
Dillkött från Gammaldags husmanskost. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett. På fredagens grillfest hade vi med oss lövbiffspett som vi grillade några minuter och det blev verkligen supergott
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Lägg in det frysta köttet i ugnen på 80 grader. När köttet är tinat sätt in en termometer och kör tills köttet har en innetemperatur på 67 grader. När köttet är klart läggs det i lagen och får ligga där i ca 5 timmar, det måste täckas. Lagen är anpassad till en köttbit på ca 1 kg