Lars Ek

Lars Ek

  • 16 Recept
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Hummersoppa

Hummersoppa

De ska vi spara till dekoration. Det förnekar sig aldrig. Hummersoppa är en av de absolut godaste förrätterna jag vet
Senapssill

Senapssill

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram inlagd sill 1 dl senap , hälften svensk stark, hälften dijon 1 tsk salt 4 msk socker 3 msk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja 3 msk vatten 1 kruka(or) dill Köp receptet
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fräs kaprisen i samma stekpanna när köttet är stekt
Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ordineras vid kalla vinterdagar. Ungsbakade fläsklägg med surkål. rimmade fläsklägg. torkad fänkål. surkål. äpple
Bibimbap

Bibimbap

Ingredienser Portioner. 4 Marinad 2 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 rivna vitlöksklyfta 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte) 4 port ris 4 ägg 1 msk olja 3 dl kimchi 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4) 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4) 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4) 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port) Lägg till i inköpslistan