½ tsk spiskummin. 1 st burk kidneybönor, 6 msk olja, 2 lagerblad, 1 tsk malen kanel, ½ tsk malen kardemumma, ½ tsk spiskummin, ½ tsk gurkmeja, ½ tsk malen koriander, ½ tsk chilipulver, 2 hackade tomater, 1 fint skivad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 cm riven ingefära, 1 dl vatten, ½ tsk salt. 1) Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lagerblad, kanel, kardemumma, spiskummin, gurkmeja, koriander i några sekunder. 3) Tillsätt gurkmeja, chili, salt och tomater och låt steka i 1 minut. 4) Tillsätt bönorna och låt det hela steka i 3 minuter. Låt sjuda 10 minuter. 4) Tillsätt bönorna och låt det hela steka i 3 minuter. Låt sjuda 10 minuter
Nu när jag har blivit en sån där vuxen heltidsarbetande människa som får en lite högre inkomst varje månad än det magra studielånet har dock min bönkonsumtion sjunkit drastiskt
3) Tillsätt gurkmeja, chili, salt och tomater och låt steka i 1 minut. 4) Tillsätt bönorna och låt det hela steka i 3 minuter. Låt sjuda 10 minuter. 3 minuter 5) Tillsätt vatten och låt koka upp