Lars Ek

Lars Ek

  • 9 Recept
Hummersoppa

Hummersoppa

De ska vi spara till dekoration. Det förnekar sig aldrig. Hummersoppa är en av de absolut godaste förrätterna jag vet
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan
Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade räkspett med tagliatelle

Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme. Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet. och svålen, det förbättrar smaken. Gillar du inte dessa delar så kan du ta bort
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Vi står på lekplatser på eftermiddagar och värmer oss med indianhopp, kaffe och varm choklad. Det kommer att komma en period där det troligtvis blir mer inomhuslek än vad det varit det senaste halvåret