I går gjorde jag paj till middag och jag ville prova ett nytt recept med bovetemjöl. Så jag googlade runt lite tills jag hittade ett på Zarah Öbergs hemsida Bovete är en ört, lättsmält och rik på mineraler, och ett trevligt alternativ till vete
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Det här är nog inte en vinnarpizza. Maken och jag avnjöt den till VM-finalen i fotboll, och även om jag är måttligt intresserad av fotboll, så är jag ju Italienfreak, och var tvungen att se hur de italienska gossarna skötte sig
Annars är ett tips att köpa senaste numret av Mat&Hälsa – där de bjuder på en massa fina recept (däribland mina egna tårtrecept – tips inför midsommaren)
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid
Ibland undrar jag hur mycket tid jag hade lagt på matlagningen om jag inte haft min stora familj. Inte mindre tid än jag gör, i varje fall - den saken är säker
Ostfrallor är nåt jag bakar titt som tätt, de är så himla goda och hela familjen älskar dem. (och framförallt så kan ju hela familjen äta dem, eftersom de är glutenfria