I en svensk moussaka använder man potatis istället för aubergin som används i grekisk moussaka, men naturligtvis kan potatisen bytas ut mot aubergin även i det här receptet
Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnfast form. 7-10 potatisar (beroende på storlek). Häll sedan köttfärsröran över potatisen och låt det vara ytterligare 10 minuter i ugnen. 7-10 potatisar (beroende på storlek)
Vi serverade även kokt potatis till, men det är inte nödvändigt. Servera grönsakerna med fisken och majonäs, gärna lite extra parmesan att riva över också samt ev potatis
Bakad potatis är inget man äter varje dag och den glöms ofta bort trots att det är så gott. Denna mycket goda biffröra av lövbiff, tacokrydda, chilisås och lite purjolök passar perfekt till potatisen
Jag älskar bakad potatis men jag har aldrig lagat dubbelbakad potatis förrän nu. Det har känts som ett onödigt och omständligt arbete att först baka potatisen, sedan gröpa ur den, blanda innehållet med lite smått och gott för att till sist ösa tillbaka allt i skalet och baka den igen
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja