För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Smält sedan chokladen över vattenbad och bred ut över kakan. När kakan svalnat, skär i rutor. God kväll. Vad kul att se ni att ni uppskattar mina recept
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Min man, som också är en tacksam gottegris, tycker jättemycket om de här kolasmakande, mjuksega kakorna, så för rättvisans skull får jag väl se till att lämna kvar några av dem här hemma så han också får något gott till kaffet
Men ändå fick jag inte nog av dessa underbara bär och tog en liten skål med mig ut i ett litet skogsparti nära där vi bor och plockade ett par deciliter som räckte till denna söta, sega och goda kaka
En enkel kaka med röda vinbär. Röd vinbärskaka. som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform. Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott