Igår lagade jag till en snabb, men väldigt god middag. Min jobbarkompis Ulrika tipsade mig i veckan om hur gott det var att rosta färsk potatis, så det var jag självklart tvungen att prova
Kyckling passar nog till det mesta. lunch, middag och picknick. Den här kycklingen görs snabbt i ugnen antingen i förväg och då kan den ätas kall eller så tillagar man den direkt innan den ska ätas
Häll över vattnet och låt koka upp under omrörning. Koka soppan i ca 10 min, tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 5 minuter
Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Lägg i rotfrukterna och koka knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter
smör eller kokosfett att steka i. smör eller kokosfett att steka i. Jättegoda. Jag gör en stor sats så har jag kesopannkakor i några dagar att mumsa på
Koka upp saft och gelésocker. Låt det koka 1/2 minut och sedan svalna lite. 2 dl kall kokt risgrynsgröt. Hacka mandeln och rör samman gröt, mandel och vaniljvisp