Blev inte mindre gott av att hela huset doftade nybakat när jag tog formen ur ugnen. Blanda de torra ingredienserna med varandra (havregryn, kanel och salt)
Ett par sega, knäckiga kakor med smak av havre och sesam. Sega havre och sesamkakor ca 12-14 st. 11/2 dl havregryn. 1/2 tsk bakpulver. Forma små bollar som du lägger på plåt med bakplåtspapper, grädda på 175 grader i ca 12 min. Sega havre och sesamkakor ca 12-14 st. 11/2 dl havregryn. 1/2 tsk bakpulver
För ett tag sen så hittade jag ett recept på en liten sats kakor, som kan va bra om man inte vill baka en hel hög utan bara några stycken om man får oväntat främmande
Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper pudrad med lite vetemjöl. 4 dl havregryn 8 dl mjölk 50 g jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk honung 2 tsk salt ca 9 - 11 dl vetemjöl. Koka havregrynen med 6 dl av mjölken till en gröt. 4 dl havregryn
Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Ta fram två bakplåtar. Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet
Rulla små bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar. 6 dl havregryn. 11 tsk bakpulver. 16 dl havregryn 2 dl mjöl 2 dl socker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 150 g smör Hallonsylt eller annan syltBlanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in smöret