Bakat

Bakat

  • 36 Recept
Knäckig toscakaka

Knäckig toscakaka

Knäckig toscakaka. 2015-11-14, 20. 15. Toscakaka är en god och enkel kaka att baka. Ungefär som en vanlig, hederlig sockerkaka toppad med knäckig mandelglasyr
Wienerstänger

Wienerstänger

Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen med wienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket

Glutenfri söt pajdeg

Nu har jag för första gången lyckats få till en glutenfri pajdeg som faktiskt smakar gott och beter sig vettigt
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg

Detta grundrecept till glutenfri pajdeg passar bra till olika matpajer. Jag provade att göra den till en tacopaj och det funkade jättebra
Stora kanelbullar

Stora kanelbullar

Ljumma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker, ägg, salt, kardemumma, bakpulver, smör och det mesta av vetemjölet

Palmiers

Tina smördegen. Häll ut mycket socker på ett bakbord och kavla ut degen så rektangeln blir ca 2o cm lång
Fransk Apelsinkaka

Fransk Apelsinkaka

I dag ville jag lyxa till det med en apelsinkaka och då jag fastnat för franska bakverk så var jag tvungen och testa den franska versionen
Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka med frosting. Förra veckan hjälpte Algot mig att baka den här apelsinkakan. Jag hade några apelsiner liggande och vad passade då inte bättre än att göra en kaka av dem
Apelsinkakor

Apelsinkakor

19 Dec. 06. 33. Apelsinkakor. 0kommentarer. En liten kaka med smak av apelsin och choklad. 5 dl vetemjöl. 5 msk strösocker
Dadel och kolakaka

Dadel och kolakaka

Hittat recept hos "bland bullar & bröd blogg". 12 rutor kakan. 125 g smör. 1 1/4 dl socker. 1 tsk vaniljsocker
Kanelbullar med kesella!

Kanelbullar med kesella!

Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll sedan över degspadet, lös upp jästen

Beigneter

Smält smöret till frityrsmeten. Blanda mjölet och florsockret i en bunke. Häll i vattnet och rör om så att du får en jämn smet
Oopsies lchf

Oopsies lchf

Hej. Har precis tagit en form av sen lunch. Sängarna är renbäddade och tvättmaskinen går på högvarv. Passade på att baka oopsies, en fluffigare form av bröd om man vill undvika kolhydrater
Krämig Key Lime Pie

Krämig Key Lime Pie

Ingredienser. Digestivekex ca 12st. 3msk smör. 1 frpkn Mascarpone ost. 2dl grädde. 3msk lemon curd. 1 lime (både juice och skal)
Saffransbullar på lite olika sätt

Saffransbullar på lite olika sätt

Så där ja, då var saffransbullarna bakade för det här året. För att få lite variation så brukar jag baka ut degen på olika sätt
Saffransbullar

Saffransbullar

Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid

Blinier med sting

1. Blanda crème fraiche med wasabi efter eget tycke. 2. Tillsätt lite i taget och smaka av. Lägg en klick av wasabicrémen på varje plätt, 2-3 kräftstjärtar och garnera med solrosskott eller ärtskott

Plommonkaka med nötter

175 °. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret
Saftiga kanelbullar

Saftiga kanelbullar

Saftiga kanelbullar. Ingredienser - Deg. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 1 dl socker. 1 dl ljus sirap. 1 msk stött kardemumma
Jordnötskakor

Jordnötskakor

20 st. 125 g smör. 150g grovmalet jordnötssmör. 2 ¾ dl socker. 1 ägg, lätt uppvispat. 2 ½ dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver