Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
2
Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
3
Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.
Rör därefter ihop smeten med mjölblandningen väl. Smörj en springform och täck med ströbröd, gärna springform med hål i mitten (blir jämnare gräddning än med hel form som till tårtbotten)
Och några blev en god plommonkaka. Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans med mandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Lägg i plommonen med den runda sidan upp. Pudra den med florsocker och servera med glass eller grädde. 1florsockerSå här gör du 35 minuter Dela och kärna ur plommonen med en liten kniv
Pudra med lite florsocker. Servera ljummen, gärna med glass. Saftig plommonkaka10 plommon100 g smör3 ägg2½ dl socker2 dl vetemjölSätt ugnen på 175 grader
Vi har fullt med plommon i trädgården och hela familjen mumsar på dom som dom är, saftiga och söta. Den blev väldigt saftig och god med smak av kardemumma, kanel och ingefära
Ta fram en form, gärna med löstagbar kant. Klä formen runt om med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Bjud kakan ljummen eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljglass till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.