Plommonkaka med nötter
kristinak-8
kristinak-8

Plommonkaka med nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Plommonkaka med hasselnötter
  •  2.75  (53  betyg)
  • Plommonkaka med hasselnötter
  • Tillagningstid70 minIngredienser13Ugnstemperatur175º
  • IngredienserGör så här
  • 10 PORTIONER
  •  75 g  smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver
  •  
  • PLOMMON
  •  13  plommon  0.5 dl socker
  •  
  • FYLLNING
  •  1  ägg  0.5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl grovhackade hasselnötter 0.5 citron, rivet skal

Beskrivning

    175 °

    Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.

    2

    Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.

    3

    Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.