Man kan såklart variera med vilka örter man vill, men den här gången var det bara salt och vitlök på mina potatisar som sen åkte in i ugnen på 175 grader ca 45 minuter ( kan variera på potatissort och storlek på potatisen)
Ibland är det enklaste gott nog, med bara lite finlir för att det ska bli ännu smarrigare. Här har jag bakat en vanlig enkel sockerkaka i en rund kakform och gjort en glasyr liknande den man har till Silvia-kaka, och resultatet blev väldigt gott, måste jag erkänna
Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Detta kan jag VERKLIGEN rekommendera. Det är SÅ gott. Receptet är för 1 portion. 30g mögelost t. ex Bresse blue 100g färdiggrillad kyckling, rensad och utan skinn Isbergssallad Gurka I skiva bacon, stekt - 1,5dl grädde Oatly iMat svart 1 pressad vitlöksklyfta 2 tsk salt 1,5 tsk vitpeppar - 1