Hummer, Västerbottensostgratinerad hummer. Ren lyx. Men jag åt faktiskt den här hummern i tisdags. Jag är definitivt en förespråkare för att man ska glimra till vardagen
Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt. Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron
Skala räkorna. Lägg i paprikan och koka ytterligare några minuter (2-3) Blanda till sist i räkor och konjak. 800 g skalade räkor. 800 g skalade räkor 200 g färska champinjoner , (eller 1 burk skivade i vatten) 200 g lök , gul eller steklök 1 röd paprika 1 grön paprika eller gul ½ dl olja 1 burk hela tomater 2 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 1½ tsk paprikapulver 1½ tsk curry salt svartpeppar ½ msk citronsaft ½ dl konjak (eller visky) 1 dl hackad persilja