Kentas mat.

Kentas mat.

  • 5 Recept
Kalkonfilé med rosépepparsås

Kalkonfilé med rosépepparsås

I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla. I år står jag över för vi är på semester i USA
Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Saftigt och smakrikt filmjölksbröd

Saftigt och smakrikt filmjölksbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser inklusive de hackade valnötterna i en bunke. Rör ihop filmjölk, honung och lingonsylt och blanda ner i de torra ingredienserna