1 Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm, det får inte koka. 2. Låt stå att dra i minst 1 timme. 1 st flaska vitt halvtorrt vin, gärna någon Riesling
Ingredienser Portioner. 15 ca 1 kg kalvrygg eller lägg med ben 2 gula lökar 2 morötter salt 2 lagerblad 15 kryddpepparkorn 15 vitpepparkorn 5 gelatinblad 1/2 dl spad från inlagda rödbetor ev 1 dl grovhackad persilja Till servering inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Mixa dill och socker i matberedaren tills sockret löser sig. Blanda med senapssorterna och vinäger. Tillsätt oljan droppvis i början och en fin stråle på slutet under fortsatt mixning
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Placera ischokladformar på en bricka. Låt kokosfettet smälta i en kastrull på svag värme. Tillsätt choklad (och finrivet apelsinskal om du vill) och rör tills chokladen smält och massan är blank och jämn