Nötkött

Nötkött

  • 5 Recept
Lövbiff Provençale

Lövbiff Provençale

Ingredienser. 800 g lövbiff. smör att steka i. salt och peppar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 150 g champinjoner. 3 dl vatten
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ryggbiff med bearnaisesås

Ryggbiff med bearnaisesås

Skiva champinjonerna. Smält lite smör i en stekpanna och fräs dessa gyllene tillsammans med pressad vitlök