I onsdags passade vi på att ta en liten utflykt på fyra hjul, vi är ju inte själv bilägare men ibland händer det att vi lånar syrrans/svägerskans automobil när det finns möjlighet och det fanns det alltså i onsdags
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
500 g rådjursfärs1 ägg200 g kantareller, smörsteka med löksalt peppar½ dl grädde4 smördegsplattor ca 10 x 20cm1 uppvispat ägg400 g brysselkål (förvälld)1 liten gul lök hackad1 pkt bacon, strimlatsmör till stekningsaltpeppar1 liten gul lök, hackad1 liten morot, hackad1 lagerblad1 kvist timjan2 dl rödvin½ dl viltfond2½ dl vattenmaizena saltpeppar1