Medan Leif steker raggmunkar till dagens middag ger jag er receptet på gårdagens kycklingmiddag. Koka upp skal, saft, crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna
Strö över resterande persilja över kycklinglimpan innan servering. Servera med antingen kokt potatis och en skysås gjord på spadet från kycklinglimpan, eller med en grönsallad och lite ångkokta grönsaker, t ex broccoli
I fredags gjorde jag en riktigt god kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi och sambalsting. Jag köttade av en färdiggrillad kyckling men skulle lika gärna ha kunnat använt kycklingfilé att steka på och äta till
Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Vispa ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och slå detta över gratängen, ovanpå osten
8 hg färska rödbetor3 msk olivoljasalt, peppar3 hårda päron4 kycklingfiléer, ca 500 gca 150 g chèvre, 4-8 skivor1 msk hackad färsk rosmarin2 msk flytande honungSkala och klyfta rödbetorna. Bryn kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. 200 grader tills kycklingen är genomstekt och päron och rödbetor lagom mjuka. 4 kycklingfiléer, ca 500 g