kyckling

kyckling

  • 7 Recept
Wraps med kycklingröra

Wraps med kycklingröra

Skär kycklingfilén i strimlor. Fräs kycklingen i matfettet i en stekpanna några minuter. 1 kycklingfilé. Skala och skär löken i bitar
Kyckling i stark apelsinsås

Kyckling i stark apelsinsås

Medan Leif steker raggmunkar till dagens middag ger jag er receptet på gårdagens kycklingmiddag.  Koka upp skal, saft, crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna
Kycklingfärslimpa 4-6 port.

Kycklingfärslimpa 4-6 port.

Strö över resterande persilja över kycklinglimpan innan servering. Servera med antingen kokt potatis och en skysås gjord på spadet från kycklinglimpan, eller med en grönsallad och lite ångkokta grönsaker, t ex broccoli
Sambalhet kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi

Sambalhet kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi

I fredags gjorde jag en riktigt god kyckling- och grönsaksgratäng med halloumi och sambalsting. Jag köttade av en färdiggrillad kyckling men skulle lika gärna ha kunnat använt kycklingfilé att steka på och äta till
Kycklinggratäng med salami

Kycklinggratäng med salami

Lägg kycklingen i botten av en form, och skär salamin i bitar och lägg ovanpå kycklingen. Vispa ihop créme fraiche med grädde och kycklingfond, och slå detta över gratängen, ovanpå osten
Chèvregratinerad kycklingfilé

Chèvregratinerad kycklingfilé

8 hg färska rödbetor3 msk olivoljasalt, peppar3 hårda päron4 kycklingfiléer, ca 500 gca 150 g chèvre, 4-8 skivor1 msk hackad färsk rosmarin2 msk flytande honungSkala och klyfta rödbetorna. Bryn kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. 200 grader tills kycklingen är genomstekt och päron och rödbetor lagom mjuka. 4 kycklingfiléer, ca 500 g