Skaldjur

Skaldjur

  • 4 Recept
Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

 Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Linguine med räkor och Persilja

Linguine med räkor och Persilja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 160 gram Academia Barilla Linguine 2 st tomat(er) 12 st Färska oskalade jumboräkor , MSC-märkta 1 st schalottenlök 2 msk Cognac 1 tsk tomatpuré 1 tsk majsstärkelse 0 odefinierad bladpersilja 0 odefinierad extra virgin olivolja 0 odefinierad salt 0 peppar Köp receptet

Grillade jätteräkor, gambones

De spanska jätteräkorna är verkligen stora, även om det som blir kvar när de skalats inte är lika imponerande
Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade räkspett med tagliatelle

Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme. Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja