bröd

bröd

Tuttul – Tunnbröd

Tuttul – Tunnbröd

jäst. 1smör eller olja. 1mjölk eller växtbaserad mjölk. 1honung. 1salt. 1fänkålsfrö. 1anisfrön. 1rågsikt. 1ekologiskt vetemjöl
Honungsfrallor

Honungsfrallor

Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 330 g rågsikt [6 dl] 120 g vetemjöl special [2 dl] 30 g honung [1,5 msk] 8-10 g salt [ca 1,5 tsk]
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott. Jag tycker det är härligt att kunna variera mellan olika sorters bröd
Nattjäst deg blir frallor till frulle

Nattjäst deg blir frallor till frulle

Den långsamma jäsningen i kylskåp gör att brödet blir godare tycker jag. Det ger bra glutentrådare och en mer utvecklad smak på brödet