Knådar jag för hand brukar jag fuska lite men brödet blir bättre ju längre det är knådat. 11 msk sirap eller honung. 16 1/2 dl vetemjöl (cirka 400 g). 1eventuellt mjöl tillutbakningRör ut jästen i 37 gradigt vatten i en bunke. 1Blanda isirap, olja, salt och mjöl. 1Bearbeta degen under cirka 15 minuteri matberedaren tills den känns smidig, den ska vara rätt så lös. 1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa icirka 30 minuter. 1Forma bröden, antingentill bullar eller limpor. Låt degen jäsa övertäckt ännu en gång icirka 30 minuter. Bullar tar cirka 10-12 minuter. Limpor tar cirka 30-35 minuter
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbisi brödrosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.