Grill

Grill

Rökta räkor med aioli

Rökta räkor med aioli

Grillen ska vara mellan 80-90 gr genom hela rökningen, indirekt värme, när temp är rätt ska man ra räkorna direkt från frysen, lägg på folieform eller halster, lägg på rökfria av äppelträd på kolbädden, stäng locket , rök ca 50min Stora räkor,
Barbecue kyckling

Barbecue kyckling

Lägg kycklingen i en kastrull, tillsätt grovhackad ingefära, chili och vitlök fyll upp med vatten så det täcker kycklingen,tillsätt resten av ingredienserna, koka kycklingen tills den är 70gr vid det tjockaste stället, ca 30min, lyft ur kycklingen koka ner buljongen till ca 1dl ,sila , nu har du en riktigt god glaze att pensla kycklingen med, grilla tills det blir vacker färg 1hel kyckling, 3cm färsk ingefära, 1/2 röd chili, 2 vitlöksklyftor, 1tsk timjan, 2msk soya, 2msk honung, 2msk chilisås
Kycklingmarinad

Kycklingmarinad

Blanda marinaden, häll över kycklingen om det är delar, hel kyckling penslar du, marinera minst 2 tim 2 rivna vitlöksklyftor 1msk riven ingefära,1/2 dl japansk soya, 1/2 dl flytande honung,
Grillad kyckling i himmelsk marinad

Grillad kyckling i himmelsk marinad

Blanda ihop marinaden, låt ca 500g kycklingfiléer som är delade på mitten ligga och dra i marinaden några timmar gärna över natten, grilla
Asiatiska grillspett

Asiatiska grillspett

Grilla på hög värme tills de fått fin färg 600g Oxfile, eller liknande, spetspaprikor. Blanda marinaden och skär köttet i kuber, vända runt i marinaden, stå i kyl minst 2 timmar, skär lök i klyftor och paprika i bitar, varva kött och grönsaker på spett
Vitlökssås

Vitlökssås

Blanda creme fraiche med pressad vitlök,ha I resten, blanda ställ I kylen en stund så den får gojsa till sig 2dl Creme fraiche, 1