Aioli: 2 äggulor, 1 1/2 dl rapsolja, 3msk olivolja, 1-2 vitlöksklyftor, 1tsk hackad chili, 1tsk senap, 1tsk rödvinsvinäger, salt och lite cayennepeppar
Beskrivning
Grillen ska vara mellan 80-90 gr genom hela rökningen, indirekt värme, när temp är rätt ska man ra räkorna direkt från frysen, lägg på folieform eller halster, lägg på rökfria av äppelträd på kolbädden, stäng locket , rök ca 50min
Vi hittade lite röktaräkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
1 Abu-rök (eller annat fabrikat, följ respektive instruktion för rökning) alspån 800 g färska räkor havssalt citron och dill till garnering. 1Saffransaioli 2-3 klyfta vitlök 0,5 limefrukt 2 äggulor 2,5 dl neutral olja salt peppar 0,5 g saffran [1 förp]
Jag tycker att de är godast tillsammans med vitlöksbröd med örter och min hemgjorda aioli. Jag är inte överförtjust i vanliga räkor, men däremot röktaräkor, det älskar jag
Gnid in laxfilén med ex. Röktaräkor. Lägg frysta räkor i ett lager på ett aluminiumgrilltråg. Om du liksom vi har en kombinerad rök/grill så läggs kol och rökspån i rökdelen och räkorna ställs i grilldelen
I lördags lyxade jag och Trollet till det med färska räkor. Det var superlänge sedan jag gjorde egen majonäs och det är ju så mycket godare än köpesmajjo, och vispar man med elvispen så går det ju himla fort
En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Placera de frysta räkorna över gallret och strö över med saltet. 1800 g frysta räkor . 1havssalt efter smak Täck botten på röken med aluminiumfolie, strö spånen över och lägg på enris
Rökta och färska räkormed hemmagjord aioli och vispat smör samt baguette från Söderbergs. Förmodligen finns det mer avancerade recept men det här gick också väldigt bra och med lite vitlök till blev det perfekt till räkorna
Jag gjorde också foliepaket med fisk som vi åt tillsammans medräkorna till middag idag, jag gjorde en snarlik variant av den rätt som Camilla lagade till förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.