NY KOKBOK 1

NY KOKBOK 1

  • 2 Recept
Godaste semlorna någonsin!

Godaste semlorna någonsin!

200 g vetemjöl (3 1/2 dl). Blanda sedan det med vetemjöl och kör det i en matberedare på mellan fart tills fördegen gått ihop till en lös deg, låt vila i ca 15 min. 1 st ägg. 2 g salt (1/2 tsk). 5 g kardemumma (1 msk). 80 g strösocker (1 dl). Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 55 g/st. Låt jäsa under plast och duk till dubbel storlek i cirka 1,30 – 2 timmar. 50 g mald mandel (1 dl). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). 20 g vaniljsocker (2 1/2 msk). 120 g florsocker (2 dl). 150 g mjölk (11/2 dl). 200 g vetemjöl (3 1/2 dl). 1 st ägg. 2 g salt (1/2 tsk). 5 g kardemumma (1 msk). 80 g strösocker (1 dl). 50 g mald mandel (1 dl). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 5 g kardemumma (1 msk). 20 g vaniljsocker (2 1/2 msk). 120 g florsocker (2 dl). 150 g mjölk (11/2 dl)
Surdeg på burk

Surdeg på burk

Till två limpor1 burk rågsurdeg25 g jäst för matbröd5 dl kallt vatten9 dl vetemjöl special4 dl grahamsmjöl2 msk linfrön2,5 tsk salt1 msk rapsoljaSkaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller 15 min för hand. Låt jäsa ca 1 timme. ) 1 burk rågsurdeg. 1 msk rapsolja. ca 10 min. 15 min