Kokbok 1

Kokbok 1

  • 10 Recept
LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

1 fpk krossade tomater (med örtsmak). 1 vitlök. 1 gul lök. 1 ½ dl grädde. Låt gå i 100-120 grader i ett par timmar
Pizzasallad – bästa receptet

Pizzasallad – bästa receptet

100 g fint strimlad vitkål. 11 tsk oliv- eller rapsolja. 11/2 msk vitvinsäger. 1salt och peppar. 1Ev. Ett annat alternativ är att värma vinäger, olivolja, salt och peppar + 1/2 msk vatten och sedan hälla det över vitkålen
Klassisk lingonsylt

Klassisk lingonsylt

1 dl vatten. Låt koka upp under omrörning och låt sedan småkoka på medelvärme i ca 10 minuter. 1 dl vatten
Vitlöksdoftande fläskfilépanna med champinjoner och gräslök

Vitlöksdoftande fläskfilépanna med champinjoner och gräslök

1 fläskfilé. 100 gram färska champinjoner. 1 dl grädde. 1 knippe finhackad gräslök. Putsa fläskfilén och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Låt småkoka ca 10-15 minuter. 1 fläskfilé. 100 gram färska champinjoner. 1 dl grädde. 1 knippe finhackad gräslök
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Häll såsen över köttet och gratinera i 10 minuter. 10 st champinjoner. 1 dl vispgrädde. 1 msk kalvfond. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter
Ljuvlig potatis och köttfärsgratäng

Ljuvlig potatis och köttfärsgratäng

Krydda och låt koka ihop ca 15 minuter. 1 gul lök. 1 köttbuljongtärning. ½-1 dl vatten. 1 burk krossad tomat. 1 tsk oregano. 8-10 potatisar. 1 burk creme bonjour cuisine. 1 paket riven ost
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter. Strö över ost och gratinera tills potatisen är mjuk, ca 1 timme. 1 st gul lök. 1 kg potatis. 175 g färskost med tomater. 1
Pastagratäng med broccoli och bacon

Pastagratäng med broccoli och bacon

Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. 140 g pasta. 1 pkt bacon. 1. 1 dl ost. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Pannkaksrulle

Pannkaksrulle

Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. 125 g smör. 1 msk smör. 1 st gul lök. 1 dl crème fraîche. 1 msk kalvfond. 1 dl riven ost