Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en liten skål. "Homemade decadence" av Joy the baker. Med den amerikanska måttsatsen min kusin gett mig fungerar det fint att baka amerikanskt
Igår bakade jag drömmar. Det är hög tid att börja fundera på julbaket, och vill man kan man ha i pepparkakskryddor i Drömmarna, det hade jag för några år sedan
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
För att baka en surdegslimpa behöver inte vara något proffs eller någon Pain de Martin. Dag 5 valde vi att baka en surdegslimpa. -)Surdegslimpa 1 st baktemperatur 250 grader ca 25-30 minVatten 170 grSurdeg 85 grMjöl 280 grJäst 4 grSalt 9 grBlandas 10 min på lägsta hagstigheten och 2 min på tvåanSom ni ser har jag dragit tre snitt i surdegsbrödet då blir slut resultatet så här Surdeg. 1 st baktemperatur 250 grader
1 ½ tsk bakpulver. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper. 1 ½ tsk bakpulver. Idag var det dags för oss föräldrar att bidra med fika till sonens fotbolls match och då kan det var bra att ha en mamma
2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Ljuvligt fluffig, söt och syrlig. En synnerligen smaskigt god finkaka. Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng
Är du i ett bakningsmaraton med tanken att fylla upp frysen är denna också perfekt, paketera kakan i foliepaket så tar du bara detta direkt från frysen och in i ugnen ca