Filébitarna steks 3-4 min på varje sida, saltas och kryddas och läggs i en elfast from. Fräs champinjoner och paprika lätt i margarin och lägg över filéerna
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen
Blanda köttfärsen med riven lök, äggula, timjan, lagalätt, salt och svartpeppar till en jämn färs. Forma färsen till jämnstora bollar som du plattar ut till biffar på ett vattensköljt smörpapper
I dagens biffar har jag blivit inspirerad av min kollegas Jennys blogg (se länken längst ned på sidan) när hon skriver om kombinationen ost och rödbetor så här kommer en variant
Den här rätten är en sån rätt jag kom på en söndags eftermiddag då jag inte hade särskilt mycket att välja på hemma, det regnade ute och affärerna höll på att stänga
Pastagratäng och kampen med Viktväktarna. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten