Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Fläskpannkaka, klassikern som görs i långpanna. Förutom fläsk har jag smaksatt pannkakan med purjolök. 200 gram sidfläsk eller bacon. Tärna fläsket, lägg över det i långpanna, ställ in i ugnen ca 5 minuter. 200 gram sidfläsk eller bacon
Ja, när hösten kom till Öland igen så tyckte jag det passade bra med en värmande lufsa. Snöblandad storm igår morse när jag körde till Kalmar och vägskyltarna var täckta av snö…
Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen
Till en fläskytterfile behöver du. Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen,antingen i en skål eller i två dubbla fryspåsar